Blog Archives

Pe data de 21 octombrie 2019 Asociația Visum pentru Educație și Cultură a depus o solicitare în baza legii 544/2001 la APM Brașov prin care am cerut o serie de informații cu privire la Drumul Forestier Gorița.

În continuare găsiți răspunsul APM Brașov și documentele primite în baza solicitării:

1. Răspunsul la solicitare – Adresa 18470 APM Asociatia VISUM pt Educatie si Cultura

Documentele cu nr. 15390 din 28.09.2017, nr. 17133 din 24.10.2017, nr. 17400 din 31.10.2017, nr. 18472 din 14.11.2017 și nr ELO 1287 din 13.09.2017, menționate în Decizia etapei de încadrare Nr. 663 din 15.11.2017.

2. Docum 15390

3. Docum 17400

4. Docum 18472

5. Nr ELO

6. mediatizare depunere proiect APM Brasov

7. mediatizare proiect titular

8. mediatizare decizie

Rezultatul parcurgerii listei de control pentru etapa de încadrare și analiza criteriilor de selecție pentru stabilirea necesității efectuării evaluării impactului asupra mediului, prevăzute în anexa 3 din HG 445/2009 prin care s-a constatat că proiectul analizat nu este susceptibil de a avea un impact semnificativ asupra mediului, așa cum se face referire în Decizia etapei de încadrare Nr. 663 din 15.11.2017, la Punctul I, Motivele care au stat la baza deciziei etapei de încadrare, în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, litera d.

9. Lista de control

10. proces verbal CAT

No Comments

Pe data de 7 octombrie 2019 Asociația Visum pentru Educație și Cultură a depus o solicitare în baza legii 544/2001 la RPLP Kronstadt prin care am cerut o serie de informații cu privire la Drumul Forestier Gorița.

În continuare găsiți răspunsul RPLP Kronstadt și documentele primite în baza solicitării:

1. Răspunsul la adresa înregistrată la sediul regiei sub nr. 2677I/07.10.2019 – Răspuns AVEC 17 octombrie 2019

2. 13 Decizia etapei de incadrare APM

3. 15 Decizia etapei de evaluare initiala nr. 453E din 20.09.2017

4. 17 Aviz SGA Brasov nr. 262 din 23.10.2017

5. 22 Cap. 9 Instalatii de transport Amenajament silvic UP IV Brasov 2019

6. 24 Cap. 13 Planul instalatiilor de transport Amenajament silvic UP IV Brasov 2019

7. 25 Descriere parcelara Amenajament silvic UP IV Brasov 2019

8. acord prealabil Consiliul Judetean

9. aviz Directia Tehnica PMBv

10. aviz garda forestiera

11. aviz gospodarire a apelor

12. aviz Protectia Mediului

13. aviz Transelectrica

14. Certificat de Urbanism

15. CS FOND FORESTIER

16. Studiu de fezabilitate1

17. Studiu de fezabilitate2

18. 26 Harta silvica UP IV Brasov amenajament 2019

No Comments

Plansa_reglementari_urbanistice_-Actualizare_-PUG_Bv-webStatus actualizare PUG Brașov

PUG-ul Brașovului este în proces de actualizare conform unei HCL din 2017. Și după cum ne-am obișnuit deja Primăria Brașov nu se deranjează să facă actualizarea printr-un proces colaborativ și transparent am încercat să vedem în ce stadiu se află această actualizare.

Am solicitat Primăriei Brașov următoarele:
1. dacă Municipiul Brașov a notificat Agenția pentru Protecția Mediului Brașov și a informat publicul, în temeiul Art. 9, alin. (1) al H.G. 1076/2004, privind iniţierea procesului de elaborare a planului şi privind realizarea primei versiuni a acestuia.
2. dacă prima versiune a noului PUG a fost întocmită, vă solicităm să ne comunicați o
copie a acesteia.
3. dacă Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a transmis, în temeiul Art. 9, alin. (3) al
HG. 1076/2004 Municipiului Brașov obligativitatea efectuării evaluării de mediu pentru noul PUG Brașov.
4. Să ne puneți la dispoziție și calendarul dezbaterilor și consultărilor programate pentru
proiectele/măsurile/activitățile cuprinse în planul de elaborare al PUG Brașov.

Iată ce ne răspunde Primăria Brașov:
în conformitate cu prevederile Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului și a Ghidului privind metodologia de elaborare și conținutul cadru al planului urbanistic general, aprobat prin Ordinul nr. 13N/1999, procesul de elaborare a reactualizării PUG Brașov începe efectiv după emiterea certificatului de urbanism și desemnarea elaboratorului documentației. În această perioadă reprezentanții Direcției Arhitect-Șef, împreună cu specialiști de la Banca Mondială, lucrează la întocmirea caietului de sarcini în vederea achiziției serviciilor de actualizare a PUG.
Precizăm că în acest moment suntem în procesul premergător reactualizării documentației mai sus menționate și nu am ajuns, încă, în etapa notificării Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, elaborării PUG-ului preliminar și nici a procesului de consultare publică.

(more…)

1 Comment

IMG_20170519_120958-webClădirea Dermato, este sau nu monument istoric?

Sau, când autoritățile știu despre ce e vorba și își bat joc de patrimoniu și de oricine întreabă de patrimoniu.

Am aflat vestea că imobilul de pe Șirul Gheorghe Dima, nr. 1-2, fostul Dermato este monument istoric. Și cum nu am găsit informațiile în lista de monumente, aceasta fiind actualizată la nivelul lui 2015, am depus două solicitări, una la Primăria Brașov și una la Direcția Județeană de Cultură Brașov.

Prin prezenta formulăm o sesizare cu privire la situația imobilului din str. Şirul Gheorghe Dima nr. 1-2, care este într-o stare de degradare, iar această situație persistă de câțiva ani. Menționăm că imobilul este clasat ca monument istoric.
Conform Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice Art. 47 Primarul are următoarele atribuții specifice: d) asigură prin aportul propriu de specialitate și în colaborare cu direcția pentru cultură, culte și patrimoniul cultural național județeană, respectiv a municipiului București, aplicarea însemnelor distinctive și a siglelor de monumente istorice și controlează întreținerea lor de către proprietar; și Art. 18, alin. (3) Calitatea de monument istoric, precum și cea de zonă construită protejată, de oraș istoric sau de sat istoric se marchează printr-un însemn distinctiv amplasat de reprezentanții primăriilor pe monumentul istoric, la intrarea în zona construită protejată sau în orașul istoric ori satul istoric, după caz, în conformitate cu normele metodologice aprobate prin ordin al ministrului culturii și patrimoniului național. Costul însemnelor distinctive se suportă de către autoritățile publice locale.

În aceste condiții solicităm Primărie Brașov și primarului George Scripcaru punerea în aplicare a Legii 422, articolele 47, lit. d, 18, alin (3) și cerem aplicarea însemnului distinctiv de monument istoric și întreprinderea unui control cu privirea la starea și întreținerea imobilului de pe str. Şirul Gheorghe Dima nr. 1-2.

La DJC Brașov am solicitat în baza Legii 544 și „o copie a ordinului de clasare ca monument istoric și documentația aferentă pentru imobilul din str. Şirul Gheorghe Dima nr. 1-2.”

Atât Primăria Brașov, cât și DJC Brașov ne-au dat răspunsuri de toată jena. Le atașez ca să vedeți.

Oricum, ca și concluzie clară imobilul de pe strada Șirul Gheorghe Dima, nr. 1-2, fostul Dermato, este monument istoric, iar autoritățile (Primăria Brașov, Poliția Locală Brașov și DJC Brașov) nu fac nimic pentru salvarea acestuia.

(more…)

No Comments
blank_paper_15_vector

credit foto: all-free-download.com

Achiziții directe la Primăria Brașov

Ce achiziții directe mai face Primăria Brașov? Toate proiecte importante făcute fără dezbateri publice, fără consultare.

Le enumerăm întâi și apoi găsiți detaliile mai jos:
1. INTOCMIRE “SF, PT INFRASTRUCTURA DE GARAJ PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC”
2. Studiu de fezabilitate Infrastructura integrata pentru ciclism si trafic pietonal cu facilitati complementare – Traseul 1
3. SF Amenajare benzi dedicate transportului public in Municipiul Brasov si trotuare adiacente
4. INTOCMIRE “SF, PT INFRASTRUCTURA DE GARAJ PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC”
5. Studiu de fezabilitate Infrastructura integrata pentru ciclism si trafic pietonal cu facilitati complementare – Traseul 1
6. STUDIU DE FEZABILITATE PENTRU OBIECTIVUL DE INVESTITII “TERMINAL TRANSPORT URBAN GARA BRASOV”
7. Studiu de fezabilitate Infrastructura integrata pentru ciclism si trafic pietonal cu facilitati complementare – Traseul 2
8. SF – CONSTRUIRE PARK & RIDE BARTOLOMEU
9. STUDIU DE FEZABILITATE pentru obiectivul de investitii EXTINDERE SISTEM DE MANAGEMENT INFORMATIZAT AL SISTEMULUI DE TRANSPORT PUBLIC
10. STUDIU DE FEZABILITATE SISTEM CENTRALIZAT DE MONITORIZARE SI CONTROL AL TRAFICULUI IN MUNICIPIUL BRASOV
11. SF TERMINAL TRANSPORT URBAN GARA BRASOV

(more…)

No Comments

Brașovul istoric sub asediul banului

Brașovul istoric este compus din patru zone: Brașovul Vechi, Blumăna, Cetate și Șchei. Din cele patru, zona Cetate își păstrează cel mai bine aspectul istoric. Țesutul urban, arhitectura și accesul seamănă cu cele de la 1887. În celelalte trei zone au avut loc modificări masive, astfel încât nu se mai poate vorbi de zone istorice. Dar încă se mai pot salva.

harta-Brasov-1887-3

sursa foto: Arhivele Naționale Brașov

Chiar și așa, nucleul istoric și de imagine al Brașovului este dat de zona Cetate și dacă vrem să vorbim în continuare de Brașov, este important să ne raportăm la istorie, arhitectură, țesut urban, iar viziunea este de a restaura în totalitate și de a oferi funcțiuni acestui spațiu urban pentru oameni.

Mașinile nu au ce să caute în acest spațiu pentru că Brașovul istoric este burg, deci, istoric vorbind este pentru oameni. Acest lucru înseamnă că omul merge pe jos, locuiește și participă la evenimente sau intră în locuri dedicate lui în tot acest spațiu.

Asta trebuie să fie viziunea pentru Brașovul istoric. Acest țesut urban, istoric-arhitectural dedicat omului, este într-o relație cu mediul natural, adică în relație cu Tâmpa și Dealurile Warthe și Melcilor. Orice interes particular care nu înțelege menirea Brașovului și nu vede că istoria face parte din viitorul orașului vine ca o agresiune la viitorul Brașovului și a locuitorilor săi. (more…)

2 Comments

1490081814_SSA04-005-Plan-de-incadrare-in-teritoriu-MODEL-micNoi documente despre Aeroportul Brașov au fost făcute publice

Update 30 decembrie 2017

Înregistrări de la prezentarea Studiului de fundamentare pentru Aeroportul Brașov, care a avut loc în decembrie 2017 la Centrul Cultural Reduta.
Înregistrarea inițială este împărțită în:
01 – introducerea președintelui CJ Brașov Adrian Veștea
02 – contextul național
03 – studiu de trafic nou
04 – detalii financiare + scenarii
05 – scenariul 1
06 – scenariul 2
07 – scenariul 3
08 – scenariul 4
09 – sinteza scenarii și analiza SWOT
și apoi o serie de întrebări venite de la Florin Orțan deputat PSD, Tudor Benga deputat USR, Remus Borza deputat fost ALDE plus alții: 1, 2, 3, 4, 5.

________________________________________________________

Update 28 decembrie 2017

Studiul de fundamentare Aeroport Brașov:

- SF Partea I – Analiza situatiei actuale BV – vezi pdf

- SF Partea a II a – Studiu trafic BV – vezi pdf

- SF Partea a III a – Scenariul 1 -Finantarea construirea si operarea din fonduri publice – vezi pdf

- SF Partea a IV a – Scenariul 2 – Constituirea unei societati comerciale pe actiuni – vezi pdf

- SF Partea a V a – Scenariul 3 – Realizarea unui parteneriat public privat – vezi pdf

- SF Partea a VI a – Scenariul 4 – Concesionarea pentru construire finantare si operare – vezi pdf

- SF – Anexa 1 la Partea I – vezi pdf

Prezentare rezultate studiu de fundamentare – vezi pdf

Aviz AACR -Proiect tehnic Cale de rulare Alfa, platforma de imbarcare-debarcare si extinderea retelelor de canalizare si drenaj aferente pistei de decolare-aterizare Aeroport Brașov – vezi pdf

Proiect pentru autorizarea executarii lucrarilor de construire Cale de rulare Alfa, platforma de imbarcare-debarcare si extinderea retelelor de canalizare si drenaj aferente pistei de decolare-aterizare Aeroport Brașov: (more…)

No Comments

Despre PUZ Warthe – Brașov

Update 2 octombrie 2017

Un document nou: Planșă reglementări PUZ Coasta Vacilor, Warthe II, Colțul Putinarilor și Cărămidăriei. Documentul este primit de la Primăria Brașov în baza unei solicitări pe Legea 544.

Pentru o mai bună calitate accesați fișierul pdf.

REGLEMENTARI_2000_sm

PUZ Coasta Vacilor, Warthe II, Colțul Putinarilor și Cărămidăriei

—————————————————————————————————————-

Noi documente care vizează reglementări de urbanism în zona Warthe

HCL 528 din 24 septembrie 2010 prin care se aprobă documentația „PUZ – Corelare indici urbanistici din documentațiile PUZ – Coasta Vacilor, Warthe II, Colțul Putinarilor, cu extindere până la strada Cărămidăriei”

Corelare PUZ-uri Coasta Vacilor, Warthe II, Colţul Putinarilor şi Cărămidăriei, Braşov – Memoriu General

(more…)

No Comments

Despre PUZ Centrul Civic – Brașov

Documente primite de la Primăria Brașov ca urmare a unei solicitări în baza Legii 544.

HCL 443 din 29 iunie 2009 prin care se aprobă „Reactualizare PUZ – Centrul Civic Brașov”

Reactualizare P.U.Z. Centrul Civic Brasov – Memoriu Justificativ

Planșă reglementări

A-04-Reglementari-nou-ok

No Comments

Drum surpat pe strada General Traian Moșoiu

IMG_20170925_180108-mPe 25 septembrie 2017 am aflat de o surpare de drum în Șchei pe strada General Traian Moșoiu, în dreptul casei verzi din imaginea 2. Spuneam pe 25 septembrie, pe la ora 13:00 că nu știm încă gravitatea surpării și cauzele. O casă de pe strada Piatra Mare, la numărul 34, este afectată de această surpare, întrucât pământul se pare că se lasă peste această casă.

surpare drum Traian Mosoiu

imaginea 2

Ce știm sigur este că strada General Traian Moșoiu este o stradă reabilitată (rămâne să vedem când au fost încheiate lucrările de reabilitare) și că recent am avut o ploaie puternică la Brașov.
Atenție, accesul auto pe General Traian Moșoiu este restricționat, acum e închis de la intersecția cu strada Măcin în sus.
Revenim cu informații mai târziu.

Update:
Am fost la fața locului și am mai făcut câteva poze și am aflat următoarele lucruri:
– surparea a survenit vineri, 22 septembrie, în jurul orei 10:30;
– pe o lungime de aproximativ 10 metri, peretele de sprijin al străzii General Traian Moșoiu a cedat și s-a surpat peste două case;
– la o casă a fost afectată o magazie, dar pământul și piatra de la zidul de sprijin a ajuns și la zidul casei;
– la a doua casă pământul și piatra au căzut pe acoperiș, provocând daune;
– se lucrează la scoaterea pământului și a pietrei căzute pentru a se putea face o estimare exactă a daunelor de la cele două case;
– s-a cerut o expertiză pentru remedierea drumului;
– zidul de sprijinire este din piatră zidită și, din ce spun cei care locuiesc din zonă, a fost făcut prin anii ’70; (more…)

No Comments

transparentizarea administratiei 2 417x249Continuăm demersul de transparentizare a administrației publice brașovene.

Am cerut Contractul de Servicii Publice încheiat între Municipiul Brașov și RATBV SA, prin solicitare conform Legii 544.

Iată răspunsul și documentele primite:

Contractul de Servicii Publice încheiat între Municipiul Brașov și RATBV SA la data de 29.12.2016
cu anexele:
Anexa 1. – Legislația cu Privire la Transportul Public Local de Călători
Anexa 2. – Programul de transport
* Anexa 2.1. – Planul de transport
* Anexa 2.2. – Programul de circulație
** Anexa 2.2.1. – Programul de circulație cu Autobuze
** Anexa 2.2.2. – Programul de circulație cu Troleibuze
* Anexa 2.3. – Traseele și stațiile aferente
Anexa 3. – Programul de Investiții (more…)

No Comments

transparentizarea administratiei 2 417x249La finalul lui 2015 Brașovul avea finalizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) – vezi documentul AICI.

În 2016, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – MDRAP emite Ordinul nr. 233 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul și de elaborare și actualizare a documentațiilor de urbanism, care zice la art 2. „Autoritățile administrației publice locale care au elaborat planuri de mobilitate urbană au obligația ca, în termen de maximum 12 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României a prezentului ordin, să demareze procedurile de actualizare în vederea completării și corelării structurii și conținutului planurilor de mobilitate urbană cu prevederile prezentului ordin.”

Practic, pe finalul lui 2016 și până în aprilie 2017, administrația locală a lucrat la actualizarea PMUD-lui. Iată forma finală – în format pdf.

No Comments
12