Blog Archives

Logo - Centrul Cultural German Brasov - 1Misiunea noastră este promovarea limbii şi culturii germane, a dialogului şi a valorilor europene.

Scopul nostru este susţinerea colaborării culturale româno-germane şi promovarea unei imagini actuale asupra Germaniei.

CONTACT

Centrul Cultural German

str. Lungă nr. 31, etajul 1
500035 Brasov

Tel:0268-418.074

0268-473.104
E-mail: ccgbv.ro@gmail.com

cursuri@kulturzentrum-kronstadt.ro

cultura@kulturzentrum-kronstadt.ro

Program

Înscrieri la cursuri de limba germană & bibliotecă:

luni – vineri 11 – 19

Activităţi culturale:

luni – vineri 9,30 – 17,30

No Comments

sigla_teleMPostul local de televiziune TELE M Neamţ, cu sediul în municipiul Piatra Neamţ, emite pe raza judeţului Neamţ începând cu luna mai a anului 2014, când a fost schimbat acţionariatul acestuia, asigurat în prezent prin intermediul SC R TV Neamţ SRL. În prezent, conţinutul media al postului este specific tipului generalist, emisiunile vizând următoarele domenii: ştiri, cultură, sănătate, muzică, religie, timp liber, talk show, emisiuni pentru copii, fashion, life style etc. Tele M Neamţ are o acoperire de peste 60% în judeţul Neamţ, fiind unul dintre cele mai vizionate posturi inclusiv în mediul on-line, atât pe plan local cât şi de către public stabilit în afara ţării.

Perspectiva pe termen scurt a postului vizează o extindere a zonei de acoperire, prin obţinerea unei licenţe regionale. Totodată, planul de management al postului include obţinerea unor colaborări cu televiziuni prestigioase din ţară şi din străinătate.

Date de contact

Adresa: Aleea Tiparului, nr. 14, Piatra Neamt
E-mail: office@telemneamt.net
Telefon: 0233.237 999
Fax: 0333.819 105

No Comments

mama naibii mallLuna mai este plină de activități, care mai de care mai colorate, cool, aromate, trendy, et caetera. O parte dintre ele se întâmplă, tocmai la mama naibii. :)

Pentru a ajunge acolo, poți merge la pas, poți pedala, poți să stai pe scaun, poți să zâmbești unui prieten taximetrist sau șoferului de autobuz. Strada Latină este în Șchei, iar Ceai et caetera se găsește la numărul 15.

No Comments

program-concert-orga-1Recital Steffen Schlandt – inaugurarea orgii de concerte Kienle.

Concertul va avea loc în data 23 martier 2015, ora 18:00, la Aula Sergiu T. Chiriacescu, Sala Aula Magna, str. Iuliu Maniu, nr. 41A.

Intrarea liberă.

Orga de concerte a universității Transilvania din Brașov este cea mai modern orgă digitală din acest moment din țara noastră. Ea este o orgă virtuală (fiind o combinație între un pupitru de comandă, un calculator, o bază de date cu orgi din toată lumea și incintele acustice.

Orga folosește un software pentru a genera anumite sunete, software care a ajuns la versiunea 4.0. în cei 14 ani de existență.

Acest software este un sampler specializat pentru simularea perfectă a sunetului de orgă. Software-ul nu reproduce doar mostrele acustice înregistrate ci ține cont și de comportamentul acustic în diferite spații.
Programul poate reproduce peste 150 de instrumente virtuale inclusiv orgi istorice celebre cum ar fi cele de Arp Schnitger, Johann Gottfried Silbermann sau Aristide Cavaille – Coll. Sunetul produs este absolute uimitor! (more…)

No Comments

Reprezentarea corpului femininPhotolife si Libraria Okian din Brasov va invita la un nou eveniment din cadrul proiectului Intalnire cu Fotografia. Am avut ocazia pana acum sa ii vedem pe Tatiana Volontir, Luiza Boldeanu, Dorin Bofan, Zoltan Nagy, Vlad Eftenie si Andrei Baciu, asa ca o sa continuam lista cu un nume la fel de interesant ca si cele de pana acum, Anca Cernoschi. Este aproape primavara si urmeaza zilele de inceput de martie, asa ca nu exista un moment mai bun decat sa aducem un elogiu fotografic corpului feminin. Anca este preocupata de acest subiect si studiaza formele, lumina si conceptele care sa poată reda cat mai creativ nudul in viziunea ei artistica.

Aceasta este cea de a opta intalnire a proiectului nostru pe care ni l-am propus pentru un an de zile. Prin aceste intalniri o sa aveti ocazia sa cunoasteti diversi fotografi, o sa puteti sa discutati despre anumite genuri fotografice sau despre anumite tematici interesante, o sa puteti face schimburi de idei, initia proiecte si, nu in ultimul rand, o sa va puteti face prieteni noi care impart aceeasi pasiune cu voi. Gazda fiecarei intalniri fotografice va fi Dan Dinu, care va modera discutiile cu invitatii, va va prezenta idei noi si va va lansa provocari.

Inscrierile la aceste intalniri se fac in baza unei confirmari, locurile in sala fiind limitate. Pentru inscriere si alte informatii puteti folosi florin.ifrim@okian.ro sau numarul de telefon 0728 728 315. Intrarea este libera.

Reprezentarea corpului feminin – invitat Anca Cernoschi, moderator Dan Dinu

Vineri 27 februarie ora 18:30 – Libraria Okian, str. Muresenilor nr. 1

Va asteptam!

No Comments

StonerJoi, 5 februarie 2015 la Seara de Carte.

Mica Recenzie
Stoner – John Williams

America putin prezentata in roman, o regasim doar in nationalitatea personajelor ca fiind americane si in spatiu geografic impletit cu evenimentele extraordinare ale vremii ce ii influenteaza destinul: Primul razboi mondial, insa asa cum am spus este doar o America a personajelor, care isi traiesc viata in America. Evenimetele ce se abat asupra Americii ca tara le vedem doar prin personaje, si se pare ca doar personajele influenteaza starea natiei, si nu invers, dar desigur, este doar o viziune, caci autorul nu doreste sa scoata in evidenta decat personajele sale, fara sa le faca insa extraordinare la interventia evenimentelor vremii. Personajele sunt atat de normale in firescul actiunii, incat daca nu reusesti sa te identifici cu ele, ceea ce este aproape imposibil de intamplat, te intrebi de ce citesti totusi romanul?

Raspunsul vine de la insasi personajele romanului, care au o aura a banalului si care ne atrage atentia, caci noi cititorii, suntem ca flututii care sunt atrasi de orice licar de lumina in intunericul permanent. (more…)

No Comments

Teaz – ceai cu zâmbetlogo Teaz

Partenerii noștri de ceai și carte.

În Piatra Neamț, pe strada Petru Rareș, nr. 11A.

Iar pe facebook AICI.

No Comments

macheta revista iarnaCadouri de la Moș Crăciun sau pretexte pentru a le face o bucurie celor dragi… și pentru a face în același timp o faptă bună.

Este a șasea iarnă pe care o petrecem împreună, cu brad frumos împodobit, cu turtă dulce, cu ceai verde cu portocale și trandafiri, colinde și ceainărese vesele.

Luna decembrie este luna cadourilor, a zâmbetelor primite și dăruite, a bucuriei de a fi cu cei dragi. De sărbători, de ziua cuiva drag sau când ai un motiv special de bucurie, în ceainărie te așteaptă un colț dedicat. Fie că cei dragi sunt mai tineri sau mai în vârstă, cu siguranță vor aprecia efortul depus de artizanii brașoveni care au desenat, pictat, cusut, modelat cercei veseli, broșe unicat, rame de fotografie, eșarfe, genți cu pisici și cu maci, vederi cu texte și desene altfel sau felicitări potrivite pentru ocaziile frumoase din viața noastră.

Cu drag, ceainăresele te vor consilia și vei putea alege un set chinezesc de ceai, un calendar pentru noul an, un puzzle sau un joc de societate de tip card game sau board game. Peste 150 de titluri te așteaptă în Lumea board games.

Vă mulțumim că ne sunteți alături și dornici de a continua împreună povestea începută pe strada Castelului acum cinci ani. Din vara lui 2012, ne găsiți în pitorescul Șchei!

No Comments

Intalnire cu fotografiaINTALNIRE CU FOTOGRAFIA
VINERI, 21 NOIEMBRIE, ORA 18.30
Tema : OGLINDIREA IN FOTOGRAFIE
Invitata : LUIZA BOLDEANU
Moderator : DAN DINU

Intilnirea cu imaginile Luizei Boldeanu ne va vorbi despre ideile si conceptele din spatele proiectului prezentat in expozitie, dar ne va purta si intr-o lume mult mai concreta, cea a fotografiei documentare. Luiza ne va povesti cum ne oglindim cu totii in imaginile noastre, cum uneori incercam sa fim extrem de obiectivi, mai ales in cadrul fotografiei documentare, dar cum de fiecare data ne prezentam munca intr-o maniera subiectiva. Imaginile documentare ne vor purta prin mai multe zone geografice, prin care autoarea a calatorit, si ne va arata lumea in care traiesc oamenii asa cum este ea, uneori dura, alteori vesela, dar mereu surprinzatoare daca stii sa cauti esenta locului.

Inscrieri in limita a 40 de locuri la telefon – 0728.728.315 sau e-mail – florin.ifrim@okian.ro.

No Comments

112-webVă anunțăm cu bucurie că Seara de Film Brașov merge la Etnovember. Fiind o ediție specială, filmul ales este The Architect, din 2006, în regia lui Matt Tauber.

Filmul aduce în prim plan povestea unui arhitect după planurile căruia se construiește o clădire de apartamente. Acesta, Leo Waters este convins că modul în care a gândit clădirea va aduce o îmbunătățire în viața locatarilor. Însă află că lucrurile nu stau așa cum le imagina, mai mult, află că locatarii vor să dărâme clădirea. Nu povestim acum filmul și vă invit să vedeți ce se v-a întâmpla, pe data de 15 noiembrie, ora 17:00, la Librăria Okian Brașov, din strada Mureșenilor, nr. 1.

Și nu uitați că avem o listă de filme în votare.

Seara de film Brașov este un proiect pe termen lung și este rezultatul colaborării dintre Asociația Visum pentru Educație și Cultură, Seara de carte Brașov și Librăria Okian Brașov.

Participarea se face în limita a 40 de locuri. Cei interesați se pot înscrie și confirma participarea la Florin Ifrim – florin.ifrim@okian.ro, 0728.728.315 și la Mihai Tatu – mihai.tatu@visumbrasov.org, 0742.143.766.

No Comments

afis Seara fluturi 2Dragi prieteni,
Ne vedem Joi, 30 octombrie, ora 18:00, la o intalnire a emotiilor!
Intalnirea va avea loc la partenerii nostri Libraria Humanitas Brasov.
Cartea prezentata este Fluturi. Prezinta Ioana Inauv!

Va asteptam la Seara de Carte Brașov.

No Comments

pliant-webITMR Brasov a demarat campania de sprijin a copiilor devaforizati. In acest sens, avem nevoie de sprijinul dvs pentru a infiinta o bibioteca in fiecare centru de copii de pe raza municipiului Brasov. Gestul vostru va fi rasplatit din plin de zambetele copiilor ce vor benefia de aceste servicii. Fii si tu parte din echipa noastra donand o carte!
Pentru detalii sau donatii nu ezitati sa ne contactati la contact@searadecarte.ro.

No Comments
123
2% pentru Asociația Visum 124 Days 1 Hours 15 Minutes 40 Seconds
Detalii