Drum surpat pe strada General Traian Moșoiu

 
 

Drum surpat pe strada General Traian Moșoiu

IMG_20170925_180108-mPe 25 septembrie 2017 am aflat de o surpare de drum în Șchei pe strada General Traian Moșoiu, în dreptul casei verzi din imaginea 2. Spuneam pe 25 septembrie, pe la ora 13:00 că nu știm încă gravitatea surpării și cauzele. O casă de pe strada Piatra Mare, la numărul 34, este afectată de această surpare, întrucât pământul se pare că se lasă peste această casă.

surpare drum Traian Mosoiu

imaginea 2

Ce știm sigur este că strada General Traian Moșoiu este o stradă reabilitată (rămâne să vedem când au fost încheiate lucrările de reabilitare) și că recent am avut o ploaie puternică la Brașov.
Atenție, accesul auto pe General Traian Moșoiu este restricționat, acum e închis de la intersecția cu strada Măcin în sus.
Revenim cu informații mai târziu.

Update:
Am fost la fața locului și am mai făcut câteva poze și am aflat următoarele lucruri:
– surparea a survenit vineri, 22 septembrie, în jurul orei 10:30;
– pe o lungime de aproximativ 10 metri, peretele de sprijin al străzii General Traian Moșoiu a cedat și s-a surpat peste două case;
– la o casă a fost afectată o magazie, dar pământul și piatra de la zidul de sprijin a ajuns și la zidul casei;
– la a doua casă pământul și piatra au căzut pe acoperiș, provocând daune;
– se lucrează la scoaterea pământului și a pietrei căzute pentru a se putea face o estimare exactă a daunelor de la cele două case;
– s-a cerut o expertiză pentru remedierea drumului;
– zidul de sprijinire este din piatră zidită și, din ce spun cei care locuiesc din zonă, a fost făcut prin anii ’70;

- drumul a fost refăcut, canalizare și pavaj, fără a se lua în calcul și situația zidului de sprijin;
– zidul de sprijin prezintă fisuri și goluri și mai sus de locul surpării;
– pe strada General Traian Moșoiu, locuitorii reclamă circulația de tonaj (camioane cu materiale de construcții, betoniere etc.) care au tot trecut spre locuri unde s-au construit vile sau alte imobile (un exemplu de construcție ilegală este mai sus pe strada Zarand, la nr. 3);
– pe stradă, în dreptul zonei afectate au fost așezați saci cu nisip pentru a devia apele pluviale în eventualitatea unei ploi (din nefericire, nu pe toată lungimea zonei afectate).

Și acum cel mai important lucru pe care l-am aflat. Proprietarul de la adresa Piatra Mare, nr. 34, una din casele afectate, a depus o sesizare la Primăria Brașov, prin care solicita intervenția la zidul de sprijin pentru a nu se surpa (vezi imaginea 3).

63278-7E4D sesizare surpare Traian Mosoiu

imaginea 3

Sesizarea a fost depusă pe data de 11 august 2017, cu 43 de zile în urmă de la data surpării. Pe site-ul Primăriei Brașov apare că sesizarea este rezolvată parțial. Nu știu ce înseamnă rezolvat parțial, dar cu siguranță nu e rezolvată pentru că zidul s-a dărâmat.

Localizarea pe hartă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *