Blog Archives

StonerJoi, 5 februarie 2015 la Seara de Carte.

Mica Recenzie
Stoner – John Williams

America putin prezentata in roman, o regasim doar in nationalitatea personajelor ca fiind americane si in spatiu geografic impletit cu evenimentele extraordinare ale vremii ce ii influenteaza destinul: Primul razboi mondial, insa asa cum am spus este doar o America a personajelor, care isi traiesc viata in America. Evenimetele ce se abat asupra Americii ca tara le vedem doar prin personaje, si se pare ca doar personajele influenteaza starea natiei, si nu invers, dar desigur, este doar o viziune, caci autorul nu doreste sa scoata in evidenta decat personajele sale, fara sa le faca insa extraordinare la interventia evenimentelor vremii. Personajele sunt atat de normale in firescul actiunii, incat daca nu reusesti sa te identifici cu ele, ceea ce este aproape imposibil de intamplat, te intrebi de ce citesti totusi romanul?

Raspunsul vine de la insasi personajele romanului, care au o aura a banalului si care ne atrage atentia, caci noi cititorii, suntem ca flututii care sunt atrasi de orice licar de lumina in intunericul permanent. (more…)

No Comments

112-webVă anunțăm cu bucurie că Seara de Film Brașov merge la Etnovember. Fiind o ediție specială, filmul ales este The Architect, din 2006, în regia lui Matt Tauber.

Filmul aduce în prim plan povestea unui arhitect după planurile căruia se construiește o clădire de apartamente. Acesta, Leo Waters este convins că modul în care a gândit clădirea va aduce o îmbunătățire în viața locatarilor. Însă află că lucrurile nu stau așa cum le imagina, mai mult, află că locatarii vor să dărâme clădirea. Nu povestim acum filmul și vă invit să vedeți ce se v-a întâmpla, pe data de 15 noiembrie, ora 17:00, la Librăria Okian Brașov, din strada Mureșenilor, nr. 1.

Și nu uitați că avem o listă de filme în votare.

Seara de film Brașov este un proiect pe termen lung și este rezultatul colaborării dintre Asociația Visum pentru Educație și Cultură, Seara de carte Brașov și Librăria Okian Brașov.

Participarea se face în limita a 40 de locuri. Cei interesați se pot înscrie și confirma participarea la Florin Ifrim – florin.ifrim@okian.ro, 0728.728.315 și la Mihai Tatu – mihai.tatu@visumbrasov.org, 0742.143.766.

No Comments

afis Seara fluturi 2Dragi prieteni,
Ne vedem Joi, 30 octombrie, ora 18:00, la o intalnire a emotiilor!
Intalnirea va avea loc la partenerii nostri Libraria Humanitas Brasov.
Cartea prezentata este Fluturi. Prezinta Ioana Inauv!

Va asteptam la Seara de Carte Brașov.

No Comments

pliant-webITMR Brasov a demarat campania de sprijin a copiilor devaforizati. In acest sens, avem nevoie de sprijinul dvs pentru a infiinta o bibioteca in fiecare centru de copii de pe raza municipiului Brasov. Gestul vostru va fi rasplatit din plin de zambetele copiilor ce vor benefia de aceste servicii. Fii si tu parte din echipa noastra donand o carte!
Pentru detalii sau donatii nu ezitati sa ne contactati la contact@searadecarte.ro.

No Comments

Prezintă Mihai Bolonyi

Joi, 25 septembrie, ora 18:00, Librăria Humanitas Brașov.

Claude Levi-Strauss: „Toţi suntem nişte canibali”

De ce am ales să prezint această carte?
Nu este prima carte de acest gen pe care o citesc. Mai demult am lecturat „Frica în occident” (Jean Delumeau) în care autorul descrie și explică diferite comportamente pe care le avem în prezent și la care nu aveam până acum un răspuns la întrebarea de ce? În „Cimitirul din Praga”, Umberto Eco descrie un episod în care o comunitate de evrei se întâlneau anual în pădure pentru un ritual care odată cu trecerea generaților a devenit o tradiție pe care urmașii o repetau fără să mai știe care era motivația inițială. Când am găsit și am început să citesc cărți de tipul celei de față eram bucuros că în sfârșit îmi pot explica de ce facem ceea ce facem. (more…)

sigla-itmr-textInițiativa Tinerilor pentru Modernizarea României Brașov deține în palmaresul său proiecte ce implică încă de acum 2 ani acțiuni cu și pentru tineri.

Nicio clipă nu ne-am gândit la influența externă a faptelor noastre atunci când ne desfășuram acțiunile din proiecte, ci implicați în a da o mână de ajutor societății locale ne bucuram de experiențele pe care le trăiam, și, așa pe parcursul a doi ani de zile am închegat un grup de acțiune care între timp a devenit conștient și de rolul său extern: IMPLICAREA celor care doresc să accepte evoluția prin acțiune!

Proiecte:

Seara de Carte Brașov
Friends Education
Colaborare în Dezvoltare și Educație pentru Tineri.
Academia Bucuriei

10536673_834397663244682_1869851586_nJoi – 17 Iulie – 2014 la orele 18:00 la Ceainăria Open Heart, Seara de Carte Brașov prezintă cartea „Cartea lui Mirdad” de Mikhail Naîmy.
Întâlnirea va fi prezidată de A Cătălin George.
Să ne vedem cu drag!

Proiectul „Seara de Carte Romania” cu „sedii” in Brașov, Sibiu, Târgoviște, București, Cluj. www.searadecarte.ro

Misiunea – Vrem să vă arătăm că fiecare dintre noi poate să inspire prin propriile viziuni despre LUME, UNIVERS, OM, CARTE, în fiecare zi, în tot locul unde va merge, aşadar chiar şi dincolo de „seara de carte”.

Vrem să descoperim cât mai multe puncte de vedere, să ne confruntăm cu situații noi, să cunoaştem oameni frumoși si să ne putem împărtăşi unii altora ideile şi gândurile. (more…)

2% pentru Asociația Visum 88 Days 6 Hours 11 Minutes 46 Seconds
Detalii