Blog Archives

Am scos din arhivă câteva imagini, din 2011, pentru a vă readuce aminte de serile cu teatru și poezie de la Lecturi Urbane Brașov. Puteți revedea piese de teatru jucate de voluntarii noștri de atunci. A fost o adevărată plăcere să lucrăm alături de ei.

Scenetele jucate sunt: „Mașinăria Cehov” – Vișniec, „În autobuz”, „Cu ușile închise” – Sartre, Scenetă Sami și Alin, „Sfoara” – Vișniec.

Am mai găsit două scenete: (more…)

No Comments

LU 1Deşi această ediţie a Lecturilor Urbane s-a amânat cu o săptămână, din cauza vremii, ne-am strâns astăzi în număr de 13 în faţa Bibliotecii Judeţene „George Barițiu” din Brașov, la ora 11.30. Coordonatorii acestei ediții Lecturi Urbane au fost Andreea Andrei și Dan Duștință, care ne-au mobilizat și alături de care am pornit spre Piața Sfatului, cu gândul să împărțim cele 60 de cărți cu mărțișor pregătite special pentru brașoveni.

Cei prezenți au primit, pe lângă cărți, și câteva cuvinte despre legenda şnurului de Mărţişor şi un stiker cu Lecturi Urbane. Oamenii au profitat de vreme şi au ieşit la o plimbare în Piaţa Sfatului, unii împreună cu copiii care fugăreau voioși porumbeii. După ce am împărţit cărţile, ne-am împărtăşit experienţa. Deși am primit și refuzuri, cei mai mulți s-au bucurat de cadoul oferit de noi. Oamenii au primit cu zâmbet și căldură cartea cu mărțișor, împărtășind alături de noi bucuria lecturii.LU 2

Vă mulţumim că aţi fost astăzi alături de noi în încercarea noastră de a promova lectura în Braşov şi vă asteptăm şi la următoarele ediţii. Până atunci, ne găsiţi și pe pagina de Facebook.

No Comments

LU 2013_nUPDATE 05.03.2013: Să sperăm că de această dată vremea va ține cu noi! Vă așteptăm sâmbătă, 09 Martie, la ediția promisă Lecturi Urbane!
Anunțați-vă prietenii și cunoștințele și veniți în număr cât mai mare să împărtășim bucuria lecturii.
Ora și locația rămân neschimbate: 11.30, în fața Bibliotecii Județene din Brașov.

UPDATE: Ne cerem scuze, dar din cauza vremii, suntem nevoiți să amânăm întâlnirea de astăzi.
Vom reveni cu detalii.

Vă invităm la o lectură de început de primăvară: o nouă ediție Lecturi Urbane Brașov, ediție realizată cu ocazia Mărţişorului. Tot ce trebuie să ştiţi este:
- Data şi ora: Sâmbătă, 2 Martie, ora 11.30.
- Locaţia: În faţa Bibliotecii Judeţene “George Bariţiu” din Braşov.
- Motivul: Pentru a pătrunde în lumea lecturii. Acțiunea va dura aproximativ 2 ore, timp în care vom încerca să oferim brașovenilor un număr de 60 de cărți.

Tot ce trebuie să faceţi este să vă anunțați prietenii și să veniţi într-un număr cât mai mare.
Cărţile le aducem noi!

Semnificaţia Mărţişorului : În prima zi a lunii martie, prima lună a primăverii, poporul român sărbătoreşte Mărţişorul. Mărţişorul este un calendar simbolic reprezentat de un şnur bicolor, care reprezintă împletirea celor 365 de zile ale anului şi este făcut cadou la l martie, ziua Dochiei, străvechi început de an agrar. Răsucirea firului roşu cu cel alb înseamnă contopirea dintre iarnă şi vară, toamna şi primăvara fiind considerate anotimpuri “de trecere” către cele două chipuri extreme ale naturii. Culoarea roşie simbol al sacrificiului atribuit femeilor, iar culoarea albă conferit de albul norilor sau limpezirea apelor primăvara atribuit bărbaţilor. În tradiţia populară, şnurul mărţişorului a fost iniţial ataşat unei monede şi purtat de copii pe post de amuletă protectoare. În prezent, şnurul alb-roşu este confecţionat din fire din mătase, la care se agaţă mici obiecte artizanale care simbolizează norocul, sănătatea sau iubirea.

Coordonatorii acestei ediții Lecturi Urbane Brașov sunt Andreea Andrei și Dan Duștință. Mulțumim Andrei Grosu pentru realizarea afișului.

No Comments

„Lecturi Urbane” a fost inițiat de civika.ro și este un proiect de implicare socială care are ca scop promovarea lecturii.

Proiectul a pornit din București și a reușit să se extindă în foarte multe orașe din țară. Inițial, acesta s-a desfășurat în spațiile publice (metrou, autobuz, parcuri și aer liber), însă cu timpul, o parte din organizatori au optat și pentru variantele indoor, cum este și cazul orașului Brașov.

În Brașov, am pornit la drum un grup de 6 persoane, coordonând câteva ediții în centrul orașului. Am reușit să atragem în acest timp în jur de 30 de oameni, iubitori de lectură, care ne-au fost alături și care au citit împreună cu noi în jurul cunoscutei fântâni din Piața Sfatului. Ce am făcut mai exact? Am făcut campanii de promovare a proiectului, am reușit să strângem prin donații peste 100 de cărți, am citit împreună, după care am oferit cadou fiecărei persoane aflate la fața locului câte o carte. Librăriile Cărturești și St.O.Iosif, precum și anticariatul Aldus și Biblioteca Județeană „George Barițiu” ne-au sprijinit în strângerea de cărți, lăsându-ne să amplasăm în spațiile lor cutii speciale. (more…)

No Comments
2% pentru Asociația Visum 124 Days 1 Hours 18 Minutes 59 Seconds
Detalii