Blog Archives

Am pregătit pentru voi o retrospectivă a activităţii Asociaţiei Visum. În infografic vedeţi activitatea noastră şi câteve cifre.

Vă mulţumim celor care aţi ales implicarea şi vă invităm în continuare să fiţi alături de noi. Pentru a sprijini asociaţia cu 2% intră AICI.

Visum-Infographic-Copy

No Comments

Visum info

No Comments

3 [Converted] 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sigla var noua 1

No Comments

lu_vs

În 2010 am pornit ca grup de inițiativă pentru proiectul Lecturi Urbane Brașov, care a urmărit promovarea lecturii, un proiect inițiat de civika.ro. Lecturi Urbane a însemnat pentru noi un început de drum, a fost și este o experiență minunată, în care ne-am dezvoltat și care ne-a dat încredere că putem face mai mult. Proiectul a avut parte de modificări pe parcursul acestor doi ani, plecând de la ideea de bază, inițiată de cei din București, și anume de citit în spații publice și ajungând să primească o amprentă proprie în Brașov, prin organizarea unor seri de teatru sau flash-moburi pe autobuze. Am fost – nu știu dacă singurii, dar primii cu siguranță, care am inițiat serile de teatru – practic, am lucrat cu voluntarii acestui proiect în realizarea unor piese de teatru, urmărind să promovăm lectura, dar și ideea de educație prin teatru. După mai multe dezbateri, am hotărât în 2012 să deschidem un ONG și astfel a luat naștere Asociația Visum pentru Educație și Cultură.

Dorim să ducem mai departe LU Brașov, dar nu doar atât. Vom promova educația și cultura, dar dorim să trasăm și noi direcții în vedera dezvoltării acestor două valori. Dar poate cel mai important proiect pe care dorim să îl desfășurăm este acela de a constitui, cu sprijinul dumneavoastră, o comunitate.

Cine suntem

Asociația Visum pentru Educație și Cultură este o organizație neguvernamentală și non-profit, înființată în anul 2012 la Brașov, cu scopul de a promova și dezvolta educația, cultura și calitatea vieții în comunități, indiferent de etnie, religie, vârstă, categorie socială și spațiu (urban, rural), precum și dezvoltarea de politici sociale care să acționeze în ajutorul acestora. De asemenea, asociația urmărește promovarea și dezvoltarea artei, istoriei și patrimoniului (material și imaterial – istoric, artistic și spiritual).

Ce dorim să facem

- crearea unor cadre care prilejuiesc producerea și accesul la cunoașterea valorilor educaționale, culturale, artistice și științifice;

- realizarea de activități pentru tineret și de către tineret;

- implicarea activă la nivel social prin activităţi şi programe de interes social, de grup, ori individual;

- promovarea educaţiei pentru sănătate, inclusiv prin educaţia fizică şi prin practicarea activităţilor sportive;

- organizarea de dezbateri, mese rotunde, seminarii, activități de informare și instruire;

- desfășurarea de campanii de comunicare și informare;

- promovarea valorilor democraţiei contemporane, fundamentate pe principiile de liberate, dreptate socială, egalitate de şanse, solidaritate;

- realizarea de acțiuni umanitare și de solidaritate socială prin voluntariat în comunități.

Membri fondatori:

 Mihai Tatu

 Adriana Hurjui

 Emil Vulcu

No Comments
2% pentru Asociația Visum 89 Days 1 Hours 46 Minutes 10 Seconds
Detalii