Pietonal pe strada Sf. Ioan #2

 
 

Pietonal pe strada Sf. Ioan #2

Scriam într-un articol pe 6 noiembrie 2016 de situația de pe strada Sf. Ioan. Este vorba de lucrări de schimbare funcțiune, transformare din parcare auto în pietonal.

Așa cum spuneam și atunci, ne încântă ideea de a avea spații dedicate oamenilor, spații de calitate. Problema este modul total netransparent și ieșit din prevederile legale prin care se face acest proiect.

Identificasem faptul că autorizația de la Primăria Municipiului Brașov este de fapt pentru reabilitarea rețelei de iluminat public și nicidecum pentru schimbare de destinație din parcare în pietonal.

Pe 8 noiembrie 2016 mai aflăm, ca urmare a demersului făcut de Cristian Macedonschi la Direcția Județeană pentru Cultură (DJC) Brașov, că lucrările au fost demarate de Primăria Municipiului Brașov fără aviz din partea DJC Brașov.

raspuns-718-directia-judeteana-pentru-cultura

Răspuns Direcția Județeană pentru Cultură

„În urma verificărilor din teren s-a constatat că Primăria Brașov a început lucrările fără a avea avizul eliberat. Direcția Județeană pentru Cultură Brașov a solicitat Primăriei Brașov oprirea acestora și avizarea lor conform legislației și regulamentelor în vigoare.”

Reamintim că strada Sf. Ioan, partea situată în parcarea din spatele corpului nou al hotelului Aro Palace (Str. Sadoveanu / Str. Sf. Ioan), este aflată în zonă protejată istoric ce face parte din Ansamblul Urban Cetatea Brașovului.

O nouă dovadă a faptului că Primăria Municipiului Brașov nu a respectat legea.

Materiale puse la dispoziție de Cristian Macedonschi
Redactare articol Adriana Hurjui și Mihai Tatu, sociologi și membri în Asociația Visum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *