Imobil ilegal pe str. Ioan Bogdan – partea a III-a, Salvați zona istorică „Brașovul vechi”

 
 

Imobil ilegal pe str. Ioan Bogdan – partea a III-a, Salvați zona istorică „Brașovul vechi”

Vă prezentam în două articole demersurile realizate de Grupul de Inițiativă Salvați zona istorică „Brașovul vechi” cu privire la construirea unui imobil ilegal din strada Ioan Bogdan. Știam din primul articol, în baza răspunsului primit de la Inspectoratul de Stat în Construcții, că autorizația de construire pentru imobil a fost emisă prin încălcarea prevederilor legale.

În al doilea articol publicam și răspunsul de la Inspectoratul Regional în Construcții Centru (IRCC) prin care se confirmă încălcarea legii. În acel articol se pot vedea toate problemele identificate de către IRCC.

Între timp mai aflăm și de altă problemă în răspunsul primit de la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov. Agenția aduce în vedere că la data emiterii autorizației de construire avizul de mediu nu era acordat. Ceea ce face ca autorizația de construire să fie nulă.

f3-01-raspuns-apm-grupul-civic-salvati-brasovul-vechi

Adresă Agenția pentru Protecția Mediului Brașov

În al doilea articol mai făceam mențiune de o adresă trimisă de către Instituția Prefectului – Județul Brașov către Primăria Municipiului Brașov în care i se cerea acesteia să ia o decizie cu privire la legalitatea autorizației de construcție.

Și fiindcă termenul de răspuns a fost depășit și un răspuns nu a fost emis de către Primărie, Instituția Prefectului – Județul Brașov revine cu o nouă adresă prin care solicită din nou să se confirme, în regim de urgență, termenul pe care îl are în vedere Primăria pentru a redacta și depune la Tribunalul Brașov, în numele Primarului Municipiului Brașov, cererea având ca obiect nulitatea Autorizației de construire 57/2016.

f3-03-prefectura

Adresă Instituția Prefectului – Județul Brașov

Mai trebuie menționat că Grupul de Inițiativă Salvați zona istorică „Brașovul vechi” a fost primit în audiență la Instituția Prefectului – Județul Brașov pentru prezentarea demersurilor.

Și vine momentul pe care nu-l mai aștepta nimeni, când Primăria Municipiului Brașov ne aduce la cunoștință printr-o adresă, pe data de 9 noiembrie 2016, următorul lucru: „Menționăm că prin adresa nr. 86403/02.11.2016 Serviciul Contencios ne-a comunicat faptul că a promovat la Tribunalul Brașov acțiunea pentru anularea Autorizației de construire nr. 57/25.01.2016.”

f3-03-anulareautorizatie_57_20160125_20161111-primarie

Adresă Primăria Municipiului Brașov

Ne bucurăm că acest pas a fost făcut chiar de către Primărie. Mai departe vrem și rezultate.

Sesizările către instituții au fost făcute de Cristian Raul Vintilă – Salvați zona istorică „Brașovul Vechi”.
Redactare articol Adriana Hurjui și Mihai Tatu – Asociația Visum.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *