Credem în viitorul troleibuzului – prima dezbatere despre transportul electric din Brașov

 
 
21 (1 of 1)

Credit foto: Alexandru Botaru

Credem în viitorul troleibuzului – prima dezbatere despre transportul electric din Brașov

Pe 19 iulie s-a desfășurat conferința cu dezbatere „Transportul Electric din Brașov – Trecut, Prezent și Viitor”. Menționăm ca această dezbatere este primul pas pe care Asociația Visum pentru Educație și Cultură l-a făcut pentru a avea un transport public ecologic, de calitate și care nu ne afectează sănătatea.

Așa cum spuneam când anunțam evenimentul, ne-am dorit să conturăm o viziune corectă asupra transportului electric, în special a troleibuzului și să facem un apel important către administrația locală și către factorii de decizie în vederea păstrării, rentabilizării și dezvoltării transportului cu troleibuze la Brașov.

Acest lucru s-a putut realiza prin prezența la eveniment a unor invitați importanți: Eric Trel (Amsterdam, Olanda), expert finanţări transporturi urbane; Tudor Măcicășan (Cluj-Napoca), specialist transporturi publice și trafic [consultant independent pe probleme de mobilitate urbană]; Gruia Hilohi (Brașov), arhitect-urbanist, cercetător în istorie urbană și Gabi Buhus (București), architect.


Astfel, am reușit să aducem o serie de informații vitale pentru ca dezbaterea să aibă loc în cunoștință de cauză și în acest mod să arătăm administrației locale brașovene și publicului că avem o resursă importantă în Brașov, sistemul de troleibuze, care ne poate oferi o creștere a calității transportului public, dacă avem voință.

Urmează ca în cel mai scurt timp să redactăm un memoriu prin care să ne adresăm administrație locale și RATBV SA pentru a le solicita reconsiderarea poziției pe care o au cu privire la desființarea troleibuzului, mai ales în contextul în care Primăria Brașov și Consiliul Local și-au asumat prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) „Pregătirea și implementarea unui plan de revigorare a rețelei de troleibuze din municipiul Brașov printr-un program de reproiectare a rețelei, de înlocuire a flotei și de modernizare a infrastructurii.”

Alături de memoriu vom pune la dispoziția tuturor atât prezentările făcute în cadrul conferinței, cât și filmarea întregii dezbateri.

Până atunci, vă lansăm invitația de a susține troleibuzul din Brașov și de a încerca să-l salvăm de la desființare. Ne puteți acorda sprijinul semnând această Petiție.

7 (1 of 1)

Credit foto: Alexandru Botaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *