2% pentru Visum

 
 
2% pentru Visum

2% pentru Visum

2% pentru Visum se depune prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal. Orice contribuabil poate direcționa 2% din impozitul anual pentru Visum. Suma nu reprezintă o donație sau o sponsorizare, ci este o parte a impozitului deja achitat, care poate fi direcționat.

Proiectele inițiate de noi aduc un plus comunității în care trăim. Am lucrat și lucrăm alături de tineri, persoane cu dizabilități, elevi și studenți, dar ne-am deschis activitățile și spre cei mai mari, dornici de a participa la discuții, de a-și dezvolta spriritul critic și de inițiativă. Pentru a putea continua activitățile deja demarate, dar și pentru a putea pune în aplicare noi inițiative, avem nevoie de susținerea voastră.

Direcționarea se face completând formularul de 2%.

Descarcă formularul 230 visum 2016 (pentru venituri din salarii și pensii) și depune-l până pe 25 mai 2017 la administrația fiscală de care aparții. Datele asociației sunt deja completate, mai trebuie completate doar datele contribuabilului și semnătura.

Ajutorul tău înseamnă implicare, responsabilitate și contribuție la societatea civică prin redirecționarea procentului de 2% din impozitul pe venit plătit pe 2016, către Asociația Visum pentru Educație și Cultură.

De asemenea, ne puteți ajuta și trimițând mai departe informația către prieteni sau persoane interesate de astfel de proiecte, care doresc direcționarea celor 2% spre organizația noastră.

Am ales să ne implicăm în problemele comunității.

Cu cât avem mai multă susținere, cu atât ne putem implica și mai mult în rezolvarea acestor probleme.

Adriana – Adevăratele schimbări vin din acțiunile noastre. Nu este suficient doar să ne dorim ca lucrurile să se întâmple, așa cum nu este suficient doar să ne gândim la cum ne-ar plăcea să fie ceva. Doar prin acțiuni putem crea, schimba, doar acțiunile noastre ne arată cine suntem cu adevărat.

Mihai – Bunăstarea mea stă în bunăstarea tuturor.

Emil – Niciodată să nu spui „nu pot face asta”.

Ce facem


Programul I-STEP, despre siguranță și mobilitate urbanăSiguranța dincolo de fluiditate. Pietonii și bicicliștii trebuie să aibă prioritate întotdeauna.Programul I-STEP pune la dispoziţia comunităţii materiale şi analize împărţite în trei categorii:

Resurse I-STEP;

Analize intersecţii/străzi;

Înregistrări trafic.

Programul este deschis oricărei persoane şi organizaţii care doreşte să se implice în creşterea calităţii vieţii în mediul urban.

Citește mai mult…


Transparentizarea administrației

Deși administrația publică, atât cea locală, cât și cea centrală are obligația de a publica documentele de interes public, conform Legii 52/2003, acest lucru nu prea se întâmplă. Procentul în care o face este mult prea mic pentru a putea vorbi de o administrație publică transparentă.

Efortul nostru vine tocmai pentru a grăbi transparentizarea administrației și de a pune la dispoziția oricui documentele de interes public.

Citește mai mult…

 

Educarea politică a artei continuă la Sică AlexandrescuArta nu ar trebui supusă, ci îmbrățișată!
Libertatea de exprimare nu ar trebui îngrădită, ci lăsată liber!
Citește mai mult…

Imobil ilegal pe str. Ioan Bogdan – partea a III-a, Salvați zona istorică „Brașovul vechi”

„Menționăm că prin adresa nr. 86403/02.11.2016 Serviciul Contencios ne-a comunicat faptul că a promovat la Tribunalul Brașov acțiunea pentru anularea Autorizației de construire nr. 57/25.01.2016.”
Citește mai mult…

Propunerile Visum pentru actualizarea PMUD – I-STEP

Asociația Visum a făcut o serie de propuneri pentru actualizarea PMUD-ului.
Citește mai mult…

Pietonal pe strada Sf. Ioan #2

„În urma verificărilor din teren s-a constatat că Primăria Brașov a început lucrările fără a avea avizul eliberat. Direcția Județeană pentru Cultură Brașov a solicitat Primăriei Brașov oprirea acestora și avizarea lor conform legislației și regulamentelor în vigoare.”
Citește mai mult…

De ce parcarea Hirscher nu este o idee bună

Nu contest soluția tehnică, însă contest locul în care se face parcarea. Parcările în interiorul Centrului Istoric nu fac altceva decât să atragă trafic și mașini în acest spațiu, spațiu care este prin definiție pietonal. Calitatea spațiului și a trăirii în Centrul Istoric este dat în mare parte și de numărul de mașini pe care le înghesuim aici. Cu cât avem mai multe mașini, inclusiv parcări supraterane, cu atât calitatea spațiului și a trăirii este mai mică.
Citește mai mult…


 

Alte articole

Par Lagerkvist – Moartea lui AhasverusMoartea lui Ahasverus a fost publicată la editura Univers, în cadrul colecției Cotidianul. Are dimensiuni reduse, și pare scrisă dintr-o dată. Ceea ce mi-a atras atenția încă de la începutul cărții a fost impresia că urmăresc o piesă de teatru.
Citește mai mult…

Junichiro Tanizaki – Cheia

Într-un cuplu fiecare dintre parteneri ține câte un jurnal, analizându-și relația din perspectiva „ce nu știe despre mine și aș vrea să afle”. Încercând să se apropie în felul acesta nu fac decât să se îndepărteze, dar intensificându-și în același timp pasiunea.
Citește mai mult…

Prezența și absența la vot de la alegerile locale 2016

De obicei suntem tentați să ne uităm pe prezența la vot, adică numărul și procentul de oameni care au ieșit la vot în ziua alegerilor. De altfel, asta ni se dă, chiar dacă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) are ceva mai multe date.
Citește mai mult…

Vrăjitorul – Vladimir Nabokov

Vrăjitorul este un bărbat trecut de 40 de ani, cu „o profesie rafinată, precisă și oarecum lucrativă”, cu baston și care „avea parte de cifre, de culori și de întregi sisteme de cristale” și „învățase să-și tempereze dorința”,…
Citește mai mult…

Minority report

Subiecte:
1. Există liber arbitru sau oamenii au o viață predestinată, un viitor care nu poate fi schimbat?
Citește mai mult…

Arta Urbană – O revoltă universală pe ziduri / Urban Art – A universal riot on the walls

…m-am gândit la ce ar putea să mă determine să fiu atras înspre a documenta aceste piese de artă și am avut la rândul meu câteva întrebări, pe care le consider importante, cu care accesez acest câmp larg căruia îmi place să-i spun Artă stradală sau Artă urbană.
Citește mai mult…

Vă mulțumim că alegeți implicarea și responsabilitatea,
Echipa Visum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *