Parcarea pe trotuare pe strada ND Cocea Brașov

 
 

ND Cocea_foto 4Parcarea pe trotuare pe strada ND Cocea Brașov

Așa e, când nu te încurcă și nu te afectează direct nu e treaba ta. Este o atitudine cu care operăm zilnic, altfel nu-mi explic cum am putea avea situații ca cea de pe strada ND Cocea. Probabil știți și, cei mai mulți, chiar ați avut nevoie să mergeți pe strada respectivă, pentru că acolo se află și sediul RDS & RCS.

Situația este în felul următor, pe toată lungimea străzii ND Cocea, de la intersecția cu 15 Noiembrie și până la intersecția cu Nicolae Titulescu, mașinile sunt parcate pe trotuar, pe ambele părți ale drumului, existând porțiuni unde pietonii efectiv un pot circula pe trotuar, lucru care îi forțează să circule pe carosabil. Cea mai gravă situație este în fața sediului RDS & RCS, unde mașinile blochează întotdeauna trotuarul, uneori acestea urcându-se și pe treptele de la intrarea în clădire.

În efecte, situația aceasta se traduce astfel: accesibilitate și siguranță scăzute pentru pietoni. De aici putem să ne imaginăm ce s-ar putea întâmpla.

Problema cea mai mare este dată de parcarea în spic, practicată deși nu sunt marcaje pentru o astfel de parcare. Acest tip de parcare este cel care blochează accesul pietonilor pe trotuare. Și asta după ce trotuarele sunt deja, din „fabricație”, înguste.

Este practic o situație acceptată de autorități prin neaplicarea legislației în viigoare. Și fiindcă noi considerăm siguranța oamenilor importantă, am depus o adresă la Primăria Brașov, prezentându-le situația și cerând remedierea ei. Ca soluție am propus amplasarea de bolarzi, pe ambele trotuare, pe toată lungimea străzii, astfel încât pietonii să aibă spațiul lor dedicat, protejat.

Și cu această ocazie facem un apel către Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov și către Poliția Locală Brașov pe zonele lor de competențe să nu mai permită astfel de situații prin care este încălcat Codul Rutier.

Avem și câteva fotografii făcute în lunile iunie și iulie 2017, care arată foarte clar situația. Mai mult, în fotografia de la începutul articolului se poate vedea o mașină care a parcat chiar pe prima treaptă de la intrarea în clădirea RDS & RCS.

Față de problema identificată, am cerut Primăriei să ne comunice măsurile pe care intenționează să le aplice pentru remedierea situației.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *