Lectură de primăvară

 
 

LU 2013_nUPDATE 05.03.2013: Să sperăm că de această dată vremea va ține cu noi! Vă așteptăm sâmbătă, 09 Martie, la ediția promisă Lecturi Urbane!
Anunțați-vă prietenii și cunoștințele și veniți în număr cât mai mare să împărtășim bucuria lecturii.
Ora și locația rămân neschimbate: 11.30, în fața Bibliotecii Județene din Brașov.

UPDATE: Ne cerem scuze, dar din cauza vremii, suntem nevoiți să amânăm întâlnirea de astăzi.
Vom reveni cu detalii.

Vă invităm la o lectură de început de primăvară: o nouă ediție Lecturi Urbane Brașov, ediție realizată cu ocazia Mărţişorului. Tot ce trebuie să ştiţi este:
- Data şi ora: Sâmbătă, 2 Martie, ora 11.30.
- Locaţia: În faţa Bibliotecii Judeţene “George Bariţiu” din Braşov.
- Motivul: Pentru a pătrunde în lumea lecturii. Acțiunea va dura aproximativ 2 ore, timp în care vom încerca să oferim brașovenilor un număr de 60 de cărți.

Tot ce trebuie să faceţi este să vă anunțați prietenii și să veniţi într-un număr cât mai mare.
Cărţile le aducem noi!

Semnificaţia Mărţişorului : În prima zi a lunii martie, prima lună a primăverii, poporul român sărbătoreşte Mărţişorul. Mărţişorul este un calendar simbolic reprezentat de un şnur bicolor, care reprezintă împletirea celor 365 de zile ale anului şi este făcut cadou la l martie, ziua Dochiei, străvechi început de an agrar. Răsucirea firului roşu cu cel alb înseamnă contopirea dintre iarnă şi vară, toamna şi primăvara fiind considerate anotimpuri “de trecere” către cele două chipuri extreme ale naturii. Culoarea roşie simbol al sacrificiului atribuit femeilor, iar culoarea albă conferit de albul norilor sau limpezirea apelor primăvara atribuit bărbaţilor. În tradiţia populară, şnurul mărţişorului a fost iniţial ataşat unei monede şi purtat de copii pe post de amuletă protectoare. În prezent, şnurul alb-roşu este confecţionat din fire din mătase, la care se agaţă mici obiecte artizanale care simbolizează norocul, sănătatea sau iubirea.

Coordonatorii acestei ediții Lecturi Urbane Brașov sunt Andreea Andrei și Dan Duștință. Mulțumim Andrei Grosu pentru realizarea afișului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *