Reciclare la Codlea

 
 
Reciclare la Codlea

Reciclare la Codlea

Reciclare la Codlea

Mare mi-a fost mirarea să văd că la Codlea se colectează deșeuri reciclabile. Cel puțin așa se poate citi pe containerele amplasate pe câteva străzi.

„Colectare deșeuri reciclabile: pet, doze, cutii conserve, folie, nailon curat, carton, hârtie, bidoane ulei, bidonașe detergent, bidonașe șampon, anvelope uzate, lăzi, lădițe, ligheane, găleți, sticlă, deșeuri feroase și deșeuri neferoase.”

Numai că, așa cum vedeți din câteva fotografii făcute pe străzile Avram Iancu, M. Eminescu, Constituției, Cooperativei, Mihail Kogălniceanu, Cetății, lucrurile par a fi o adaptare de proastă calitate a ceea ce ar tebui să fie un sistem de colectare selectiv.

Pe de o parte se vede că mai multe tipuri de materiale sunt colectate în același container (deci nu putem vorbi de colectare selectivă). Pe de altă parte, containerele folosite sunt niște improvizații oribile, containere din grilaj metalic învelite în folie (complet nepotrivite pentru colectare deșeuri), plus modul în care sunt amplasate aceste containere (pe trotuare, pe șanțuri sau prin intersecții). Mai este de adăugat faptul că din cauza modului în care au fost amplasate, o parte din ele sunt răsturnate sau au folia ruptă, fapt pentru care avem gunoaie împrăștiate de vânt în jurul acestora.

Ce aș vrea să aflu în continuare este numele firmei care face colectarea. Există un plan al administrației codlene în direcția colectării selective și reciclării? Există o Hotărâre de CL în acest sens? Există un contract între administrația publică și firma care face colectarea? Cine a acceptat/aprobat din cadrul administrației locale amplasarea unor astfel de containere?

Rămâne să vedem ce răspunsuri găsim. Și ca să înțelegem, reciclarea este necesară în prezent, doar că este important cum o facem, iar situația prezentată nu este acceptabilă în felul acesta.

Păreri, opinii, treceți în comentarii. Și dați mai departe să ajungă la consilierii locali să ne spună dacă știu ceva.

Credit foto: Visum

scris de Mihai Tatu, sociolog, Asociația Visum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *