Proiect: Adoptă un consilier

 
 

16864066_264238680689262_8151406612255335012_nProiect: Adoptă un consilier

Scopul proiectului
Stimularea consilierilor locali pentru consultare publică și informarea cetățenilor municipiului Brașov.

De ce acest proiect?
Activitatea consilierilor locali brașoveni este încă o necunoscută pentru alegători. În special activitatea desfășurată în cadrul comisiilor de specialitate este foarte puțin cunoscută, deși acolo se dezbat cu adevărat proiectele de hotărâre. Proiectele de regulamente sunt putin dezbătute. Astfel am conceput o campanie prin care cetățenii vor monitoriza și evalua activitatea consilierilor locali din municipiul Brașov pe o perioadă de 10 luni, campanie care să conducă la final și la identificarea și implementarea de soluții pentru transparentizarea activității Consiliului Local.

De ce s-ar implica Organizația dumneavoastră într-o activitate civică?
Prin participarea la acest proiect, de exemplu, un ONG de cultură ar putea monitoriza prin activitatea unui voluntar, activitatea unui consilier local care este membru in comisia de cultură și astfel poate afla din timp, hotărâri care îi pot afecta activitatea, având posibilitatea să organizeze o dezbatere sau să vină din timp cu propriile propuneri fundamentate. Mai mult, se poate construi o legătură mai strânsă cu aleșii locali și astfel, poate înainta în Consiliul Local propuneri care vizează domeniul său de activitate.

Cum vă puteți implica?

Prin sprijinirea activității noastre de recrutare de voluntari și prin participare la dezbaterea ce o vom organiza în viitor pentru identificare de metode de transparentizare a activității CL. În această lună APD Brașov recrutează voluntari pentru activitatea de monitorizare. Activitatea de monitorizare va presupune monitorizarea unui consilier local de către un voluntar din mai 2017, timp de 10 luni. Voluntarul va participa la sedintele de comisie in care este membru consilierul său, 1 data maxim de 2 ori pe lună (unii consilieri sunt membri în 2 comisii), în funcție și de activitatea colegilor săi care monitorizează aceeași comisie. Va participa și la monitorizarea unei sedințe de plen. Va urmări activitatea în sfera publică a consilierului său: social media, media locală și va realiza un interviu cu consilierul său.

Profilul voluntarului Are peste 16 ani (pentru 16-18 ani trebuie acordul unui părinte), are atitudine nepartizană, este utilizator de social media (FB) și poate naviga pe internet.

Unde se pot înscrie voluntarii
Anunț pe pagina de FB a proiectului: Adoptă un consilier
În scris pe emailul asociației: apdclubbv@gmail.com
La telefon: 0754.833.752 – ORANGE fix (9:00-13:00)

Înscrierile se închid joi, 27 aprilie, iar la ora 17:00 are loc întâlnirea pentru instruirea voluntarilor din cadrul proiectului Adoptă un consilier. Întâlnirea are loc la Mansarda Casei Baiulescu, corp al Bibliotecii Județene localizat lângă stația RATBv din Livada Poștei.
Durata estimată a întâlnirii este de maximum o oră, în funcție de numărul de întrebări din partea participanților.
Vă rugăm să ne confirmați participarea.

Cu stimă,
Andreea Socaciu – coordonator proiect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *