Probleme la autobuzele electrice – Geneva

 
 
autobuz-electric-1

credit foto: all-free-download.com

Probleme la autobuzele electrice – Geneva

Am ajuns la al treilea articol în care prezentăm situația autobuzului electric. Articolele anterioare în care prezentam situația din Bonn și Brest.

Redăm mai jos un articol în care este descrisă situația din Geneva.

Autobuzul TOSA s-a stricat odată cu punerea sa în funcțiune

Primul vehicul pus în circulație a trebuit să fie remorcat duminică și nu și-a mai reluat ruta luni.
Inaugurat marți, pus în funcțiune în mod normal duminică de dimineață, autobuzul Tosa a sfârșit rău în prima sa zi pe linia 23. În aceeași zi la sfârșitul după-amiezii, acest „troleibuz fără fir” a fost identificat aprope de Balexert, tractat de o mașină de depanări portocalie. Cei de la TPG nu l-au mai pus în funcțiune lunea aceasta.

Regia nu deține în prezent decât două din cele douăzeci de vehicule revoluționare care trebuiau să deservească linia 23. Unul dintre ele este încă utilizat pentru testarea sistemului de reîncarcare cu flash care este prevăzut la treisprezece dintre stații. Celălalt și-a început turele pe linie.

„Totuși a apărut o problemă tehnică în această după-amiază care este în curs de a fi investigată, confirmă Francois Mutter, purtătorul de cuvânt al TPG. Date fiind condițiile, el a decis să nu mai scoată autobuzul electric TOSA în dimineața de luni”. Reîntoarcerea pe linie a vehiculului este totuși prevăzută miercurea aceasta, anunță operatorul.

Clienți neimpresionați

Regia subliniază că serviciul public de transport nu este afectat, autobuzele clasice continuă să asigure călătoriile clienților. TPG reamintește de asemenea „că este vorba de un proiect de inovație în curs de ajustare”. Acest vehicul în întregime electric de o mare capacitate reușește să-și asigure autonomia datorită reîncărcărilor foarte rapide efectuate în anumite stații și la terminale – un sistem care limitează volumul și greutatea bateriilor și care permite de asemenea transportul a aproape 133 de pasageri.

În această luni dimineață, se fac presupuneri, acestea duc la lanțul de tracțiune sau încă spre o disfuncționalitate legată de faptul că anumite stații echipate cu sistemele de reîncărcare nu sunt încă alimentate cu curent. TPG-ul și consiliul public au investit aproape 30 de milioane de franci elvețieni pentru a achiziționa vehiculele și dotările, precum și pentru a deservi cei 20 de kilometrii ai liniei 23 și echipamentul TOSA.

Un precedent de acum trei ani

Introducerea de vehicule electrice fără alimentarea pe cablu nu pare în efect să fie făcută pentru prima dată. În decembrie 2014, TPG și Orașul Geneva deschisese cu mare fast linii pentru mini autobuze electrice în mai mult de 20 de locuri, înlocuind vechile modele termice și fiind destinate pentru deservirea Vechiului Oraș.

Patru zile după inaugurare, cele două vehicule a câte 467.000 de franci elvețieni fiecare au fost încredințate garajului pentru a repara sistemul de deschidere al ușilor. Cele două vehicule au mai avut probleme și în luna ianuarie.

Iată și autobuzul TOSA

Vezi Memoriu cu privire la sistemul de troleibuz din Municipiul Brașov

Vezi Petiția pentru susținerea sistemului de troleibuz din Municipiul Brașov

Sursă articol
Traducere: Andreea Vintilă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *