Probleme la autobuzele electrice – Brest

 
 
autobuz-electric-1

credit foto: all-free-download.com

Probleme la autobuzele electrice – Brest

Am început din ianuarie 2018 să prezentăm cazuri din alte orașe europene cu privire la autobuzele electrice. Primul caz prezentat a fost cel al orașului Bonn. În al doilea articol prezentăm situația de la Brest.

Redăm mai jos un articol în care este descrisă situația din Brest.

Brest. Un utilizator sătul de defecțiunile autobuzului elecric

Pentru a merge la muncă în Technopole, el ia autobuzul. Linia 13 testează autobuzul Bluebus timp de 15 zile. Neplăcerile deja se repetă. Bibus încă nu a înregistrat plângeri.

Jean-Alain Pocard locuiește la Recouvrance. Lucrează la IUEM (Institutul Universitar European al Mării) la Technopole, în Plouzane. „În fiecare zi iau tramvaiul și autobuzul de la linia 13”. Acela care merge de la Fort Montbarrey la Primăria din Plouzane.

Vineri, 1 decembrie, a luat autobuzul 100% electric care era în teste pentru 15 zile, pe această linie. Fără griji: „Ideea de a testa o tehnologie inovativă pe o linie de autobuz, pe drumuri de altfel abrupte, are nevoie de un technopolis (un oraș avansat tehnologic, centrat pe cercetarea, dezvoltarea și producția de tehnologii ), dar mi se pare pertinent.”

Luni și marți, este în concediu. Miercuri, raportată de către un coleg, prima defecțiune s-a produs de dimineață, la oră de vârf, la nivelul stației Porte de Plouzane, în direcția Technopole. Motorul a cedat și nu a mai putut reporni.

Pe jos

În acea miercuri, la prânz, Jean-Alain Pocard a trebuit să revină la Brest. La stația Rochon, la ora 12 si 19 minute, autobuzul ajunge cu o întârziere de 10 minute. Este destul de plin. Urcarea de lângă Saint Anne du Portzic este mai grea ca și cu un diesel.

Când să ajungă la „Castelul de apă”, pe teren plat, autobuzul s-a oprit. Și nu a mai repornit. Vreo 20 de pasageri și-au terminat drumul pe jos pentru a încerca să prindă tramvaiul din Porte de Plouzane.

Revenind de la masa de prânz. În jurul orei 14, de asemenea tot cam pe la aceeași stație, autobuzul elecric era în pană. Și, în urma unei situații nefericite, un camion bloca cealaltă linie de circulație. Un blocaj se formase… Am decis să plec pe jos. Mai puțin de 20 de minute de așteptare erau anunțate. Un autobuz 13 diesel m-a prins la 23 de minute după plecarea mea. Dar eram aproape ajuns. Mi-am terminat drumul pe jos.

Și apoi, joi dimineața, Jean-Alain Pocard ajunge la Fort Montbarrey, cu 5 minute înainte de plecarea fixată la 7:53. Un autobuz diesel (nearticulat) ajunge într-un final la ora 8:06. Înlocuia autobuzul electric care era din nou defect… Miercuri , trei defecțiuni și o ia de la capăt în această dimineață de joi. Ajunge!

Jean-Alain Pocard cere celor de la Bibus să testeze acest autobuz fără călători. Și, dacă nu, să pună un autobuz diesel de ajutor, chiar în spatele celui electric.

Un gest comercial

La Bibus (grupul Keolis) toată lumea se mira. Operatorul de transport public declară : „nu au fost înregistrate plângeri ale utilizatorilor”. Susține că a fost o singură defecțiune. Cea de miercuri după-amiază. Bateriile nu au fost puse la încărcat. Este un motiv al lipsei complexe de gestionare a alimentării electrice. Trebuia să remorcăm autobuzul. S-a declarat pregătit pentru un gest comercial.

Bibus amintește ca Bluebus de Bollore este un prototip, în test. Suntem într-o fază de rodaj. Și dacă defecțiunile vor surveni, un autobuz diesel și un șofer de rezervă sunt pregătiți să intervină de urgență, situați la Porte de Plouzane. Mai sunt de asemenea și pericolele clasice conform circulației.

În ceea ce privește experimentarea mașinii fără pasageri, Bibus este categoric: „Pentru teleferic ni s-a reproșat că l-am testat gol. Nu vom mai face din nou aceeași eroare. ”

Despre Bluebus

Vezi Memoriu cu privire la sistemul de troleibuz din Municipiul Brașov

Vezi Petiția pentru susținerea sistemului de troleibuz din Municipiul Brașov

Sursă articol

Traducere: Andreea Vintilă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *