Emoții pe hârtie – expoziție de ilustrații Amelie Sophie

 
 

Afis-expozitie-Adriana-Visum-Hof

Emoții pe hârtie – expoziție de ilustrații Amelie Sophie

În perioada 22 aprilie – 8 mai, Adriana Niculae (Amelie Sophie) ajunge cu expoziția sa de ilustrație, Emoții pe hârtie, în HOF Cafe, Piața Sfatului, nr. 14.
Vă invităm să vizitați expoziția.

„M-a atras foarte mult ilustraţia, consider că ajunge repede la oameni. În zilele noastre, ilustraţia o găsim prezentă în tot, de la publicitate, artă culinară, cărţi, îmbrăcăminte, cinematografie şi… lista continuă. Am ales ilustraţia prima dată ca şi mod de exprimare în timpul licelui în Spania, unde am publicat mai multe din ilustraţiile mele în revista culturală a oraşului Zaragoza, în care locuiam.

Temele pe care le ating sunt emoţiile, atât ale mele, cât şi ale personajelor. Nu aş putea spune că tratez teme contemporane ori din timpuri trecute, doar pe cele prezente în sufletele oamenilor şi anume, trăirile de zi cu zi. Atitudinea mea în artă se bazează foarte mult pe atitudinea pe care o adopt în societate, uneori agresivă alteori poetică.

Tehnica pe care o folosesc de cele mai multe ori este acuarela, prezentă în majoritatea ilustraţiilor mele. Însa prefer să combin tehnicile între ele, de la acrilice, tuş, creion, până la pix, cărbune, marker şi multe altele. Lucrez şi în ulei, doar că în acest caz, culorile vii şi starea de linişte sunt înlocuite de întuneric şi haos.

Aş putea spune că desenul pentru mine, mai mult decât o pasiune, este un refugiu. Sunt ilustrator, desenator sau cel mai bine spus, artist plastic.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *