Atelierul de Idei – „Democrația ca posibilitate de a alege. Economia şi bunăstarea – rezultate ale democrației”

 
 

afist-AI---Democratia-webAsociația Visum pentru Educație şi Cultură are plăcerea să vă invite la o nouă întâlnire din cadrul proiectului Atelierul de Idei. Proiectul se constituie pe necesitatea de analiză şi pe travaliul propriu în încercarea de a depăşi limite, ca ființe libere.

Vă așteptăm, aşadar, joi, 18 decembrie, de la ora 19:00, la Librăria Okian din str. Mureșenilor, nr. 1, la o întâlnire cu dr. Claudiu Covrig, analist economic, la o discuție pe tema „Democrația ca posibilitate de a alege. Economia şi bunăstarea – rezultate ale democrației”.

Cum arată democrația și economia liberală dintr-o perspectivă de analist economic în comerț şi politici internaționale

• Democrația ca posibilitate de alegere. Acum 25 de ani am ales democrația, cel puțin asta ne place să credem. Unde suntem acum?
• Democrația este o alegere la nivel personal şi la nivel de țară: răbdare, consecvență, risc, curaj, încredere
• Separarea puterilor în stat: principiu fundamental al statului de drept. Îl aplicăm?
• Economia liberală, un model/proces bazat pe principii democratice şi nu pe control
• Economia la nivel de individ, regiune, țară – acceptarea sau respingerea riscului şi oportunității. Proactivitatea
• Comparație: țară/individ… plan de țară şi plan individual
• Orientarea către resurse şi valori individuale şi regionale. Identificarea posibilității de creştere şi de dezvoltare
• Exemple personale şi la nivel de țară (Brazilia, SUA, Suedia şi Spania)

dr Claudiu CovrigDupă absolvirea doctoratului la Universitatea Transilvania din Braşov având ca tematică atât analiza tehnico-economică şi posibilitățile de implementare a energiilor regenerabile în cadrul diferitelor companii cât şi studii ale piețelor de energie, cerere şi ofertă, trenduri, politici naționale şi europene aferente domeniului, Claudiu s-a stabilit în Elveția în anul 2008 unde a activat ca analist economic pe piețele de energie, pe cele agricole şi pe cele financiare, ca trader pe contracte futures şi swaps pe bursele de valori şi mărfuri (CBOT, ICE, NYMEX).

În prezent, dr. Claudiu Covrig activează ca analist economic principal în orașul Lausanne în cadrul grupului McGraw Hill Financial, având ca sfere de interes analiza piețelor mondiale ale produselor agricole, ale biocarburantilor şi combustibililor fosili, comerț internațional, analiza indicatorilor macroeconomici, politică internațională şi impactul deciziilor politice la nivel local, regional şi internațional. În cadrul eforturilor depuse, Claudiu interacționează cu factorii de decizie, cu marii producători, consumatori, cu diferite guverne şi asociații în domeniu, oferă consultanță şi realizează estimări/prognoze legate de cererea şi oferta diferitelor valori şi mărfuri, estimări ale fluxurilor de comerț internațional, analiza contractelor futures, arbitrajuri, analiză tehnică a prețurilor şi descompunerea lor în elemente constitutive, marje de producție, compunerea de modele pentru estimarea cererii de materii prime. Claudiu Covrig este deseori invitat la diferitele conferințe şi summituri internaționale pe energie, agricultură, economie şi burse, în calitate de chairman sau orator, în calitate de expert în cadrul Comisiei Europene, iar analizele, estimările, interpretările şi sugestiile sale sunt citate şi preluate de agenții ca Bloomberg, Reuters precum şi de ziare economico- financiare.

Facebook event

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *