Al 2014-lea an electoral

 
 

AtentieÎn România putem spune că fiecare an este electoral, după felul în care se comportă politicienii. Tot ce fac este doar pentru a câștiga capital electoral. „Realizările” politicienilor sunt făcute pentru voturi și nu pentru a rezolva nevoile sociale. Dacă luăm în discuție doar două elemente, foarte importante, ne dăm seama că politicienii nu lucrează după un plan, ci doar pentru ce au ei nevoie. Cele două elemente sunt nivelul de trai, care este foarte scăzut și autostrăzile, care nu există în România.

Față de politică și de politicieni cred că putem face afirmația că există o încredere scăzută spre deloc și o nemulțumire generală, odată față de „realizări” și odată față de atitudinea pe care politicienii o au față de oameni.

În aceste condiții întreb, de ce oamenii mai acordă credit, de ce mai girează și de ce mai sprijină politicieni? Găleata și kilogramul de mălai, marile realizări politice, nu au rezolvat probleme oamenilor și totuși ne vindem în continuare pentru o strângere de semnături, pentru lipitul de afișe și alte nimicuri. Speranțele, în cazul politicienilor, sunt deja păcăleli, chiar și în cazul lui Johannis. Sunt convins că nu e salvatorul națiunii române, e doar o poveste de strâns voturi.

Dacă orice politician a înșelat așteptările oamenilor, de ce să mai avem încredere în ei? Putem în schimb să le retragem susținerea, nu le mai dăm bani, ne retragem din partide, nu mai dăm semnături pentru listele de candidatură, votăm în masă „nu” (anulăm buletinul de vot) sau absenteism complet (și să nu-mi spuneți că trebuie să votăm pentru că e instrumentul democrației, nu, nu într-o țară care nu a trăit niciodată în democrație), nu mai citim-ascultăm-vedem presa aservită politic. Schimbarea trebuie să se facă fără politicieni!

Politicianul prezintă următoarele simptome: secret, minciună și agresivitate. Dacă nu sunteți politician și regăsiți în comportamentul propriu vreunul din cele trei simptome, înseamnă că sunteți infectat de politicianită.

Avertisment de vreme rea: În noiembrie e programată alegerea președintelui. Indiferent cine iese, ploile nu se liniștesc, grindina e la un click distanță.

Material realizat de Mihai Tatu, membru Asociația Visum pentru Educație și Cultură

Comments are closed.