Povestea continuă…

 
 

20140520_085203 1Nu cu mult timp în urmă, mai exact în ianuarie 2014, Asociația Visum începea proiectul Povestiri românești, care are ca scop dezvoltarea creativităţii şi a imaginației elevilor de clasele I și a III-a. Așa cum spuneam, prima activitate a fost în ianuarie și ne-am întors și cu cea de-a doua activitate, acum, în luna mai. Ne era oarecum teamă că poate copiii nu-și vor mai aminti prima întâlnire și prima dată când am urmărit povestirile lui Creangă, pe care apoi făcusem desene și colaje. Numai că surpriza a fost una foarte plăcută, copiii și-au adus aminte de noi și chiar ne-au povestit activitatea din  urmă cu 4 luni. După ce ne-au povestit cu entuziasm ce și-au amintit din activitatea trecută, am trecut la treabă sau, mai bine spus, la joacă, de această dată venind pregătiți cu alte activități, diferite de cele de data trecută.

Înainte de a vă spune ce am făcut mai exact, vrem să menționăm echipa care a făcut posibil tot proiectul, Adriana Hurjui și Mihai Tatu din 20140520_092030 1partea Asociației Visum pentru Educație și Cultură, Cristina Chihaia, Iulia Rusu și George Dușa din partea Liceului Teoretic din Codlea – gazda activității.

20140520_092315 1De data aceasta ne-a fost mult mai ușor să ne integrăm printre copii pentru că deja îi cunoșteam. Le știam energia creativă, le știam dorința de a face lucruri noi. Ne-am jucat cum nu se poate mai bine, încât nici timpul nu l-am simțit trecând. Am făcut echipe, am construit povești și chiar vacanțe de vară.

Și de această dată copiii s-au distrat de minune și au învățat, în același timp, despre importanța de a 20140520_110013 1colabora, de a lucra în echipă și despre importanța educației. Și pentru că s-au descurcat atât de bine și îi îndrăgim foarte mult, ne-am hotărât să le oferim câte o diplomă care să le amintească de activitățile desfășurate alături de noi.

20140520_110026 1Ne bucură foarte mult că am reușit să facem aceste două activități cu cei 52 de juniori și putem spune că am întrezărit o speranță în ei. Trebuie doar să-i susținem în ce vor să facă, să-și găsească potețialul și pasiunile.

Iată și echipele:
Clasa I: Cei 7 pitici; Racii furioși de aur; Victorioșii; Fluturașii.
Clasa a III-a: Bucuriei; Creativii; Campionilor; Șmecheri farsori.

Mai multe fotografii pot fi văzute AICI.

Comments are closed.