Crăciunul printre cărți

 

afisbradAsociația Visum pentru Educație și Cultură lansează proiectul „Crăciunul printre cărți”, un proiect prin care vrem să ducem cărți unui număr de 20 de copii de clasa a IV-a, de la Școala Generală din Holbav. Pe lângă dimensiunea socială a proiectului, aceea de a duce cărți copiilor ai căror părinți au dificultăți financiare, dorim să aibă și o dimensiune de bună dispoziție, adică să ducem cărți tuturor copiilor din clasa a IV-a, pentru a le face o bucurie.

Cum se desfășoară acest proiect
Pentru început, ca simbol al acestui proiect, am făcut un pom de Crăciun din cărți și l-am așezat la Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov, în holul de la etajul I. Pomul va sta în perioada 3 – 20 decembrie, timp în care așteaptă donațiile de cărți. La finalul acestei perioade tot ce s-a strâns va ajunge la cei 20 de copii. Sau în funcție de generozitatea donatorilor putem extinde numărul de copii.
Pe lângă cărțile pe care vrem să le dăruim, mai dorim să strângem bani pentru a le aduce, pe lângă frumusețea lecturilor și poveștilor din cărțile primite, și dulciuri. Toate acestea în spiritul Crăciunului pentru că orice copil merită să aibă parte de bucuriile pe care le-am avut și noi când eram mici.

Cum puteți ajuta
Cărțile și dulciurile le puteți aduce la cutiile special pregătite lângă pomul de Crăciun făcut din cărți. Iar pentru cei care pot oferi bani pentru achiziționarea dulciurilor, de asemenea se găsește o cutie special făcută pentru donațiile în bani.

Ce cărți se pot dona
Am identificat câteva titluri și autori, pe care i-am trecut mai jos, dar orice carte pentru copii este binevenită și ne va ajuta în organizarea unor acțiuni viitoare.
Proverbe, Ghicitori, Elena Farago – Poezii, Ionel Teodoreanu – La Medeleni, Cezar Petrescu – Fram, ursul polar; Otilia Cazimir – Poezii, Dumitru Almas – Povestiri istorice, Mihail Sadoveanu – Dumbrava minunată, Gellu Naum – Cartea cu Apolodor, A doua carte cu Apolodor, Literatură pentru copii semnată de Ion Al. Brătescu Voinești, Ion Creangă, Tudor Arghezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *