Au început înscrierile la Bookfest 2016!

 
 
Bookfest Bucuresti

Bookfest – Salon Internațional de Carte, ediția a XI-a

• Cea de-a XI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 1- 5 iunie 2016, la Romexpo, având ca Invitat de Onoare Israelul
• Surprizele pregătite de Invitatul de Onoare al Bookfest 2016 vor fi devoalate într-o conferință de presă marți, 15 martie, ora 12:00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu

Organizat de Asociația Editorilor din România, cel mai important salon de carte din România se va desfășura în Complexul Expozițional Romexpo între 1 și 5 iunie. Înscrierile se pot face, începând de astăzi, prin crearea unui cont pe www.bookfest.ro și înregistrarea formularului de înscriere.

Păstrând tradiția anilor trecuți, Bookfest va avea și în acest an un Invitat de Onoare prestigios, Israelul. Ambasada Statului Israel în România, care coordonează statutul de Invitat de Onoare la Bookfest, va organiza o conferință de presă marți, 15 martie, la ora 12:00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu, în cadrul căreia vor fi anunțate numele autorilor israelieni prezenți la Bookfest 2016.

Suntem extrem de fericiți că Statul Israel este invitatul de onoare al ediției din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Considerat drept unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România, acesta constituie un prilej excelent pentru publicul român de a cunoaşte mai îndeaproape autori israelieni de renume mondial, cât și de a se familiariza, în premieră, cu nume noi. Iubitorii de carte vor putea explora universurile felurite imaginate de scriitorii israelieni și vor avea șansa de a se întâlni și a interacționa cu unii dintre aceștia. Vă așteptăm așadar la standul nostru inedit, al cărui concept ne îndeamnă să nu ne oprim niciodată din visare”, a declarat Excelenţa Sa Tamar Samash, Ambasadoarea Statului Israel în România.

Este o ocazie remarcabilă pentru publicul Bookfest, dar și pentru editorii români să sărbătorească în acest an literatura israeliană, o forță de necontestat în peisajul editorial contemporan. O mai bună cunoaștere a resorturilor interne ale acestei literaturi ne va putea ajuta și pe noi să devenim mai eficienți în promovarea propriilor noastre valori literare”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România.

Organizatorii pregătesc o mulțime de surprize, inclusiv pentru cei mici, cărora li se va acorda în acest an o atenție deosebită și care vor fi răsfățați cu un număr mai mare de standuri cu cărți și activități pentru copii, dat fiind că Bookfest începe chiar de Ziua Copilului, pe 1 iunie.
O altă noutate pentru această ediție este vizita unei importante delegații de editori germani care sunt așteptați la Bookfest 2016 pentru întâlniri profesionale cu colegii din România. Vizita face parte din proiectul România – invitat de onoare la Târgul de Carte de la Leipzig 2018, coordonat de Ministerul Culturii. Întâlnirile profesionale sunt programate în primele două zile ale Salonului Internațional de Carte 2016.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu susținerea Ministerului Culturii. Banca Transilvania este cel dintâi sponsor confirmat al ediției 2016 a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

Mai multe detalii despre proiectul „Israel – Never Stop Dreaming”, pe siteul Ambasadei Israelului în România:

http://embassies.gov.il/bucharest/Pages/default.aspx

Contact:

Mihai Mitrică, director executiv AER
T: 0728.327.601
e-mail: mihai.mitrica@aer.ro

Adrian Baciu, asistent relații publice AER
T: 0728.327.603
e-mail: adrian.baciu@aer.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *